Kitesurf materiaal

Het kitesurfen is een relatief jonge sport en nog volop in ontwikkeling. De kites zijn de afgelopen jaren steeds beter en veiliger geworden. Ik geef kiteles met Core kites. Core is een Duits merk en staat dus voor zeer gedegen en solide vakwerk.

Core Kites

Tijdens de lessen maken we gebruik van de Core Riot XR5. Deze kite is ideaal voor beginners. Hij blinkt namelijk uit in de twee eigenschappen waar je als beginner naar zoekt:

  • Goede mogelijkheden om de kracht te lozen (depower).
  • Makkelijk te herstarten uit het water.

De Core Riot XR5 is een kite die ijzersterk is, heel makkelijk relauncht en een zeer eenvoudig maar goed werkend veiligheidssysteem heeft.

kitesurf materiaal

De maten die we gebruiken variëren van 6, 8, 10, 12 en 15m2. Het cijfer staat voor het aantal vierkante meters. Hoe harder het waait, hoe kleiner het aantal vierkante meters in de wind. De 12 of 10m gebruiken we bijvoorbeeld in windkracht 4 Beaufort. De 8m in windkracht 5 Bft. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van het gewicht van de kitesurfer. Iemand met weinig lichaamsgewicht zal een kleinere kite gebruiken.


kitesurf les board

Beginners boards

De kiteboards die we tijdens de lessen gebruiken zijn van Blankforce. Voor beginners is het ideaal een wat groter boardje te kiezen. Deze hebben veel drijfvermogen. Daarnaast is het wat makkelijker om je balans te vinden op een groot board dan op een klein board. De kiteboards hebben daarom afmetingen van 1.40m. Een gevorderde kitesurfer zal eerder voor een boardje van ca. 1.35m kiezen.

Enthousiast geworden? Reserveer direct online!

https://www.kitesurfschool-frankandfree.nl/wp-content/uploads/2019/03/10-jaar-head.jpg