Kitesurf materiaal

Het kitesurfen is een relatief jonge sport en nog volop in ontwikkeling, dus ook het kitesurf materiaal. De kites zijn de afgelopen jaren steeds beter en veiliger geworden. Ik geef kiteles met Core kites. Core is een Duits merk en staat dus voor zeer gedegen en solide vakwerk. Core is al jaren lang actief in het kitesurfen en heeft echt naam gemaakt.

Core Kites

Tijdens de lessen maken we gebruik van de Core XR8. Deze kite is ideaal voor beginners. Hij blinkt namelijk uit in de twee eigenschappen waar je als beginner naar zoekt:

  • Goede mogelijkheden om de kracht te lozen (depower).
  • Makkelijk te herstarten uit het water.

De Core XR8 is een kite die ijzersterk is, heel makkelijk relauncht* en een zeer eenvoudig, maar goed werkend veiligheidssysteem heeft.

kitesurf beginners materiaal

* relaunchen is het terug de lucht in vliegen, nadat de kite in het water terecht is gekomen.

De maten die we gebruiken variƫren van 6, 7, 8, 10, 12 en 15m2. Het cijfer staat voor het aantal vierkante meters. Hoe harder het waait, hoe kleiner het aantal vierkante meters in de wind. De 12 of 10m gebruiken we bijvoorbeeld in windkracht 4 Beaufort. De 8m in windkracht 5 Bft. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van het gewicht van de kitesurfer. Iemand met weinig lichaamsgewicht zal een kleinere kite gebruiken.


kitesurf beginners board

Beginners boards

De kiteboards die we tijdens de lessen gebruiken zijn van Harlem. Voor beginners is het ideaal een wat groter boardje te kiezen. Deze hebben veel drijfvermogen. Daarnaast is het wat makkelijker om je balans te vinden op een groot board dan op een klein board. De kiteboards hebben daarom afmetingen van 1.45m en 1.41m. Een gevorderde kitesurfer zal eerder voor een boardje van ca. 1.35m kiezen.


Zelf opzoek naar je eerste kitesurf materiaal? Vraag het aan ons en neem ondertussen alvast een kijkje op kitesurfshop.nl.

Enthousiast geworden? Reserveer direct online!