Kitesurfles op maat

De cursist staat bij mij centraal. Ik werk dan ook niet met standaard kitesurflessen, jij geeft aan wat je wil leren en ik geef advies wat we dan het beste kunnen gaan doen. Alles kan op maat aangeboden worden: lesduur, aantal cursisten, tijdstip (7 dagen per week van ’s morgens tot ’s avonds tot het donker wordt). Als je met een groepje wil lessen (maximaal drie personen), stel je zelf je groepje samen. Zo weet je altijd met wie je lest.

kite-setup

Kite oppompen en materiaal klaarmaken

Ik probeer zoveel mogelijk lessen zelf te geven. Daardoor loopt het lesprogramma altijd in een logische volgorde door en krijg je niet te maken met verschillende, onvolledige of zelfs tegenstrijdige instructies. Op drukke dagen wordt met maximaal drie instructeurs tegelijk kiteles gegeven. Ik zorg er voor dat iedere instructeur precies weet op welk niveau de cursisten zitten.

Ik blijf altijd dicht bij de cursist die met de kite aan het oefenen is. Ik loop dus steeds met je mee en daardoor kan ik je continu aanwijzingen geven en corrigeren. Bij veel andere scholen blijft de instructeur op één plek staan en geeft aanwijzingen aan de cursist. Als je dan afdrijft, moet je het helemaal alleen uitzoeken.

Inhoud kitesurfles

Als je nog nooit gekite hebt, wordt eerst verteld hoe de wind in de kite komt en waar de meeste kracht zit. Dan gaan we het materiaal klaar maken: kite oppompen en lijnen vastmaken. Als dat klaar is, laat ik zien hoe de safety systemen van de kite werken. In het water ga je allerlei oefeningen doen om de kite te leren sturen en te leren controleren. Als je de kite onder controle hebt, ga je proberen om op het board te komen en te varen.

Als je al wat ervaring hebt met kitesurfen, spreken we samen af wat je nog wil leren en pas ik daar de les op aan.

Met mijn werkwijze krijg je het maximale rendement uit je kiteles.

bodydraggen-kiteles

De kracht leren kennen tijdens bodydraggen

Afspraak

Jij geeft aan op welke datum en tijdstip je wil kitesurfles nemen en hoe lang. De avond voor de les laat ik je weten of de les doorgaat en op welke locatie deze is. De kiteles gaat door als de windsterkte tussen de 10 en 27 knopen is (3 t/m 6 Beaufort). Is er te weinig of te veel wind, dan gaat de les niet door en maken we meteen een nieuwe afspraak.

schema kite les

Enthousiast geworden? Reserveer direct online!