Kitesurfschool Medemblik

Medemblik is de bekende locatie voor kitesurfers met oostenwind. Met deze windrichting staat aan de Noordzee kust een aflandige wind (no go voor kitesurfers) en dus komen alle kitesurfers, die anders daar zouden varen, naar Medemblik toe. Dat betekent dat dit een drukke locatie is. Op loopafstand is Strandpaviljoen “De Zoete Zee” bereikbaar.

De locatie bestaat uit een ruime parkeerplaats en een redelijk klein en smal strandje waar iedereen zijn kite klaar maakt. Kortom, weinig ruimte. Je gaat via het strandje het water in en hebt dan een baaitje met ondiep water. Hier wordt het echter vrij snel diep achter een zandbank, die redelijk dicht bij de kant ligt. Dus ook in het ondiepe water is vaak maar weinig ruimte. Op de zandbodem liggen veel schelpen dus ter bescherming van je voeten is het belangrijk schoentjes te dragen.

Medemblik ligt het verst van Amsterdam vandaan. De locatie is per auto goed te bereiken. Met het OV is dat een stuk moeilijker en tijdrovender. Op de parkeerplaats kun je gratis parkeren.

Met oostenwind zijn de omstandigheden op deze locatie soms net iets beter dan in Enkhuizen en dan kiezen we toch ’t liefst voor Medemblik. Qua ruimte op de kant en in het water is dit de minst ideale locatie om les te geven.

kitesurfen medemblik

Routebeschrijving

A7 afslag Medemblik. Einde afslag rechts: N239. Na ca. 4 km. rechts N240: Markerwaardweg (richting Vooroever), na ca. 2,5 km. links Droge Wijmersweg (richting Vooroever), einde rechts: Oosterdijk, meteen links naar beneden P-terrein.

Plan je route naar Medemblik

Voordelen van Medemblik

  • Ondiep water tot 200 meter uit de kant.
  • Gratis parkeren

Vaarbare Richtingen

Noord-Oost / Oost / Zuid-Oost

Video KiteSpot Medemblik

Neem alvast een kijkje op het strandje van Medeblik in deze video van het NKV.

Enthousiast geworden? Reserveer direct online!