Locaties Kitesurflessen

Kitesurfen is het gemakkelijkst te leren in ondiep water. Aan het IJsselmeer zijn diverse locaties geschikt. Frank and Free verzorgt lessen in Noord-Holland. De routes bij de locaties zijn beschreven vanuit Amsterdam.

 

Muiderberg

Voor alle cursisten uit de buurt van Amsterdam of Midden-Nederland is dit een ideale locatie om te kitesurfen. In Muiderberg is het water heel lang ondiep vanuit de kant (meer dan 500 meter). Eenmaal in het water kun je ook nog eens heel lang staan als je evenwijdig aan de kust naar links en rechts gaat.

Meer informatie over Muiderberg

 

Enkhuizen

Wind uit noord, noordoost of oost? Dan is Enkhuizen een goede kitelocatie. Met wind uit oost gaan veel kiters naar Medemblik waardoor het dan in Enkhuizen vrijwel nooit heel druk is. Horeca is er niet echt. Wel kun je terecht bij de horeca in het nabijĀ  gelegen recreatiezwembad Enkhuizerzand of bij strandpaviljoen/zeilschool Enkhuizen.

Meer informatie over Enkhuizen

 

Schellinkhout

Schellinkhout is de locatie waar kitesurfschool Frank and Free de meeste kitesurflessen geeft. In Nederland komt de wind het vaakst uit de richtingen zuid, zuidwest en west. Dit zijn precies de beste windrichtingen om op deze locatie te kitesurfen.

Meer informatie over Schellinkhout

 

Andijk: Koopmanspolder

A7 afslag Enkhuizen. Einde afslag rechts: N307. Bij Hoogkarspel afslag richting N505. Na ca. 5 km. bij stoplichten afslag de Vooroever, Wervershoof, links Kerspelweg op. Gaat over in Driehuizen. Einde rechts: Dijkweg. Eerste links: Vooroever/Andijk, direct rechts de dijk omhoog. Links onder aan dijk P-terrein.

Routeplanner

Medemblik

Medemblik is de bekende locatie voor kitesurfers met oostenwind. Met deze windrichting staat aan de Noordzee kust een aflandige wind (no go voor kitesurfers) en dus komen alle kitesurfers, die anders daar zouden varen, naar Medemblik toe. Dat betekent dat dit een drukke locatie is.

Meer informatie over Medemblik

 

 

Enthousiast geworden? Reserveer direct online!