Kitesurfschool Enkhuizen

Wind uit noord, noordoost of oost? Dan is Enkhuizen een goede kitelocatie. Met wind uit oost gaan veel kiters naar Medemblik waardoor het dan in Enkhuizen vrijwel nooit heel druk is. Horeca is er niet echt. Wel kun je terecht bij de horeca in het nabij  gelegen recreatiezwembad Enkhuizerzand of bij strandpaviljoen/zeilschool Enkhuizen.

Je kunt hier oneindig in ondiep water kitesurfen en daarom ideaal om hier les te krijgen. Meer dan 500 meter uit de kust ligt een zandbank, daar zijn wat grotere golven en daarachter wordt het water pas diep. Op een grasveld achter een duintje kunnen we de kite klaar maken. Even over het duintje heen lopen en dan via een smal strandje het water in. Onder water sta je op zandgrond en op sommige plekken wat meer modder. Het dragen van schoentjes is verstandig omdat je nooit weet wat er op de bodem ligt.

Enkhuizen ligt in het noordoosten van Noord-Holland en is vanuit Amsterdam in krap een uurtje per auto te bereiken. Op de locatie is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met het OV kun je per trein naar station Enkhuizen reizen. Het is een klein kwartiertje lopen vanaf het station naar de kitelocatie. Een OV-fiets huren voor het laatste stukje kan natuurlijk ook.

’s Zomers met mooi warm weer willen we nog wel eens een goede oostenwind hebben. Dan is het natuurlijk hartstikke druk (ideale omstandigheden), maar doordat het zo lang ondiep is vinden we altijd nog wel een plek om rustig de kiteles te geven. Nog beter is het om buiten de drukste tijden een kiteles te reserveren.

Routebeschrijving

A7 afslag Enkhuizen. Einde afslag rechts: N307. Helemaal blijven volgen naar provinciale weg N 505. Bij stoplichten rechts (afslag Sprookjesland) Lindenlaan -> Dreef -> Nelson Mandeladreef. Einde links: Noorderweg richting Sprookjesland. In verlengde van Noorderweg ligt kitesurflocatie (voorbij zwembad rijden en dan links bij speelweide).

Plan je route naar Enkhuizen

Voordelen van Enkhuizen

  • Vaak rustig op het water
  • Ondiep water meer dan 500 meter uit de kant.
  • Gratis parkeren
  • Veel ruimte op het water

Vaarbare Richtingen

Noord / Noord-Oost / Oost

Enthousiast geworden? Reserveer direct online!