Kitesurfschool Muiderberg

Voor alle cursisten uit de buurt van Amsterdam of Midden-Nederland is dit een ideale locatie om te kitesurfen. Echter kunnen we daar alleen kiteles geven met wind uit noord of noordwest en deze windrichting komt niet zo heel vaak voor in Nederland. In Muiderberg heb je strandpaviljoen De Zeemeeuw waar je, binnen en buiten, lekker wat kunt eten en drinken.

In Muiderberg is het water heel lang ondiep vanuit de kant (meer dan 500 meter). Eenmaal in het water kun je ook nog eens heel lang staan als je evenwijdig aan de kust naar links en rechts gaat. Kortom, zeeën van ruimte als je in het water bent. Op de kant is het helaas allemaal een beetje krap. Er is net genoeg ruimte om de kite klaar te maken en om het water in te komen moet je van een betonnen randje afstappen. Eenmaal in het water sta je op zandgrond, die soms wat blubberig is. Ter bescherming van je voeten is het verstandig om schoentjes te dragen.

Muiderberg ligt vrijwel onder de rook van Amsterdam (aan de oostkant). Er is echter zeer beperkte parkeerruimte dus op drukke dagen moet je echt goed zoeken om nog een plek te vinden. Het is wel overal gratis parkeren. Muiderberg is zowel per auto als met het OV (bus vanuit Amsterdam) goed te bereiken.

Omdat Muiderberg zo dicht bij Amsterdam ligt, is dit een zeer populaire kitelocatie. Op het water weten we altijd nog wel genoeg ruimte te vinden om een goede kiteles te geven. Omdat we kiteles op maat geven kun je echter lessen afspreken op elk gewenst tijdstip en daardoor kun je de ergste drukte vermijden. Je zal niet de eerste zijn met wie we om 8 uur ’s morgens het water ingaan om een heerlijke rustige kiteles te beleven. ‘s Zomers kan er ook ’s avonds nog les gegeven worden (als de wind tenminste niet gaat liggen) en niets is mooier dan bij zomeravondlicht nog op het water te staan.

Routebeschrijving

Vanaf Amsterdam: A1 afslag 3 Muiden/Weesp. Richting Weesp volgen en bij afslag Weesp rechtdoor richting Muiderberg. Volg de weg naar Muiderberg (Zuidpolderweg). Bij stoplichten links: Googweg. Na begraafplaats links: Echolaan. Einde links, rechts P-terrein. P-terrein vol: doorrijden naar sportpark of parkeren in woonbuurt. Kerkpad aflopen naar kitesurflocatie.

Plan je route naar muiderberg

Voordelen van Muiderberg

  • Ondiep water tot meer dan 500 meter uit de kant.
  • Gratis parkeren en ook met het OV bereikbaar
  • Dichtbij Amsterdam
  • Geen stroming of golven

Vaarbare Windrichtingen

Noord / Noord-West / Noord-Oost (vlagerig)

Windverwachting Muiderberg

Video KiteSpot Muiderberg

Neem alvast een kijkje op het kite-strand van Muiderberg in deze video van de Nederlandse Kitesurf Vereniging.

Enthousiast geworden? Reserveer direct online!