Kitesurfschool Schellinkhout

Schellinkhout is de locatie waar kitesurfschool Frank and Free de meeste kitesurflessen geeft. In Nederland komt de wind het vaakst uit de richtingen zuid, zuidwest en west. Dit zijn precies de beste windrichtingen om op deze locatie te kitesurfen. ’s Zomers staat er een snackkar waar eten en drinken gekocht kan worden.

Het water is lang ondiep (zeker 500 meter uit de kant kun je nog staan), er zijn geen grote golven en er is geen stroming zoals op zee. Daarom zul je het kitesurfen op deze locatie veel sneller leren dan op zee. Op de kant is er een groot grasveld waar je genoeg ruimte hebt om de kite goed klaar te maken voor gebruik. Je gaat het water in via een zandstrandje. In het water sta je op zandgrond, maar schoentjes zijn geen overbodige luxe want je weet nooit of er iets scherps op de bodem ligt waaraan je je kunt openhalen.

Schellinkhout ligt iets ten oosten van Hoorn en is vanuit Amsterdam in 40 minuten per auto te bereiken. Op de locatie is een ruime parkeerplaats aanwezig waar je gratis kunt parkeren. In het hoogseizoen kan het echter heel druk zijn en dan is het verstandig om ruim op tijd te komen om een parkeerplek te vinden. Met het Openbaar Vervoer is deze locatie te bereiken per trein naar Hoorn en dan een OV fiets huren (ca. 15 minuten fietsen) of met de buurtbus 412 (maar die rijdt niet zo regelmatig).

Kitesurfen is een zeer populaire sport dus op mooie dagen is het op alle locaties druk, dus ook in Schellinkhout. Omdat we kiteles op maat geven, kun je echter lessen afspreken op elk gewenst tijdstip en daardoor ook de ergste drukte vermijden. Je zal niet de eerste zijn met wie we om 8 uur ’s morgens het water ingaan om een heerlijke rustige kiteles te beleven. ‘s Zomers kan er ook ’s avonds nog les worden gegeven (als de wind tenminste niet gaat liggen) en niets is mooier dan bij zomeravondlicht nog in/op het water te staan.

kitesurf instructie frank van der horst

Routebeschrijving

A7 afslag Hoorn. Einde afslag rechts. Bij stoplichten rechtdoor richting Enkhuizen: Provinciale weg. Blijven volgen, wordt na industrieterrein HN80 Lageweg. Bij stoplichten afslag Schellinkhout rechts: Dorpsweg. Volgen door dorp en direct na de kerk rechtsaf de dijk op. Meteen beneden aan dijk P-terrein bij kitesurflocatie.

Plan je route naar Schellinkhout

Voordelen van Schellinkhout

  • Ondiep water tot zeker 500 meter uit de kust.
  • Gratis parkeren
  • Zandgrond onder water
  • Geen stroming of golven

Vaarbare Richtingen

Zuid / Zuid-West (beste) / West / Noord-West (vlagerig)

Windverwachting Schellinkhout

Video Kitespot Schellinkhout

Neem alvast een kijkje op het Schellinkhouter Strandje in deze video van het NKV.

Enthousiast geworden? Reserveer direct online!